Over Starchiefs classic cars

 

The road to your dream!

De aanschaf van een oldtimer is niet zo maar wat. Wij snappen dat je daar de tijd en ruimte voor wilt nemen. De grootste voorbereiding doe je in eerste instantie uiteraard thuis. Dat geldt voor ons allemaal, of we nu doorgewinterde oldtimer-kopers zijn, of éénmalige kopers met een droom die we willen verwezelijken met de aanschaf van een prachtig exemplaar. In deze oriëntatiefase ben je voornamelijk actief op websites en advertentiesites, waarbij je onderzoekt welk merk je aanspreekt. Aan welke eisen wil je dat jouw toekomstige oldtimer voldoet? Ga je voor snelheid, de looks, het geluid, of een combinatie van dat alles? Wij hopen natuurlijk dat je daarvoor ook onze website raadpleegt. Wij hebben ons dan ook ten doel gesteld deze continu levendig, informatief (met bijvoorbeeld blogs) en anderszins up-to-date te houden.

Een logische vervolgstap in je zoektocht naar de -voor jou geschikte- oldtimer is het bezoeken van de aanbieders. Wij nodigen we je dan ook graag -uiteraard vrijblijvend- uit in onze showroom. Het elkaar ontmoeten en informatie uitwisselen blijft toch altijd preferent aan het internet. Hoe mooi websites ook zijn, het is en blijft een -belangrijke- eerste kennismaking. Bij de aanschaf van een oldtimer hoort absoluut dat je er verschillende moet hebben gezien, gevoeld, gehoord en geroken.

Precies daarop hebben we onze showroom in Meerkerk ingericht. Je kunt -met of zonder ons- op je gemak alle auto's bekijken, er even inzitten en -als je wilt- kunnen we ze even voor je starten. De belangrijkste technische gegevens vind je bovendien terug bij elke auto. De coffeecorner hebben we geheel in style aangekleed, zodat je tijdens een kleine pauze toch lekker in de sfeer blijft. Zo kan je alles nog even op je in laten werken en je verder voorbereiden op je volgende stap. 

Wij hopen natuurlijk dat die volgende stap bij ons is en dat we je enthousiasme met een proefrit kunnen vergroten. We nemen ruim de tijd voor onze bezoekers, dus dat kan eigenlijk altijd wel gelijk, of -naar eigen wens- kun je er later voor terugkomen. Wanneer je besluit tot aankoop van de auto over te gaan, zullen we je zoveel mogelijk ontzorgen, zodat je alleen nog maar hoeft in te stappen, gas te geven en uitgebreid kan gaan genieten van het toeren in je "nieuwe" klassieker. Indien gewenst zetten we de auto op Nederlands kenteken. Daarnaast zijn we door de RDW gemachtigd om de auto op naam van de nieuwe eigenaar te zetten. Last but not least kunnen we -als je dat wenst- de auto ook bij je thuis afleveren.

Onze auto's zijn technisch gecheckt en eventuele mankementen zijn verholpen. Als dat anders is, door bijvoorbeeld de omloopsnelheid, dan is dat altijd in overleg met de aspirant koper. Zo zijn er geen addertjes onder het gras of dubbele agenda's. We kunnen echter niet altijd voorzien dat er iets stukgaat. Het blijven immers oldtimers. We kunnen geen garantie bieden, maar verlenen uiteraard wel nazorg.

Stel dat de oldtimer van je dromen zich niet in onze collectie bevindt, stuur ons dan gerust op pad met een zoekopdracht. Met onze ruime ervaring en het inmiddels opgebouwde netwerk weten we als geen ander waar we moeten zoeken. 

Als de aankoop uiteindelijk toch niet bij ons is, dan vinden we dat natuurlijk jammer. We hopen dan dat we wel de juiste bijdrage hebben kunnen leveren aan de aanschaf van jouw droomauto. Voel je altijd welkom bij ons om je auto te showen; om je ervaringen live of via een blog met ons te delen; of gewoon voor een gezellig oldtimerpraatje onder het genot van een drankje.