Renault Alpine A310 1979 Neem contact op!

Merk Renault
Model Alpine A310 1979
Prijs 34.500
Staat Gebruikt
Jaar 1979
Motor 2674CC
Brandstof Benzine
Kilometerstand 71.000
Kleur Metallic bleu
Carrosserie Coupe
Transmissie Handgeschakeld
Aantal deuren 2

Omschrijving Renault Alpine A310 1979

In 1971 introduceerde het Franse Alpine de A310 met de viercilinder motor. Omdat deze te zwak was om als sportwagen te fungeren, ontwierpen zij in 1976 de 2700CC V6 PRV (uit de samenwerking Peugeot, Renault en Volvo). Deze leverde 150PK en gaf de auto een topsnelheid van 220KM pu.

Met dit ontwerp van de Alpine richtten ze zich enigszins op het Porsche 911 publiek qua vergelijkbare karakteristiek met de motor achterin. De basis is een stalen buizenframe met daarop een polyether body welke helemaal uit een stuk is gemaakt. De verkoop werd vervolgens een groot succes. Er gingen twee keer zoveel auto’s de fabriek uit als daarvoor met de viercilinder. De nieuwe uitvoering maakte hem een volwaardige sportwagen.  

De Renault Alpine die wij hier aanbieden is het model na 1976 en is volledig body off gerestaureerd. De body is van het frame afgehaald en het frame is helemaal gestraald en gecoat. Daarna is door een Alpine specialist de body weer op het frame gelijmd. De body is ontdaan van alle lak en voorzien van een professioneel aangebrachte nieuwe laklaag. De stoelen en de achterbank zijn opnieuw bekleed met mooi zwart leder. Het dashboard, de hemel en ramen zijn netjes en origineel. Alle denkbare rubbers zijn vernieuwd en ook technisch is er nergens op bespaard. Echt alles aan deze Alpine is vernieuwd. Er is een volledig gereviseerde motor en bak geplaatst, daarbij is ervoor gekozen om er gelijk een vijf-bak in te zetten. De originele matching motor en bak zijn overigens aanwezig. De auto staat op instelbare schokbrekers. Het is overduidelijk dat deze auto van een groot liefhebber is geweest.

Kom kijken naar dit bijzonder complete exemplaar, die bovendien ook nog is uitgevoerd in de meest populaire kleur “Alpine blauw metallic 001”.

Specificaties:

Carrosserie:                                   Coupé

Transmissie:                                  Handgeschakelde 5-bak

Motor:                                            2674CC  V6

Vermogen:                                     150PK  110KW

Koppel:                                          199NM

Kilometerstand:                              71.000 KM

Bouwjaar:                                       1979

BTW/Marge:                                   Marge

Prijs:                                               € 34.500,-

Neem voor meer informatie contact op met Chief Dirk

Dirk@starchiefs.nl  06-53781381

We nodigen je graag uit onze collectie te komen bekijken in onze showroom aan de Handelsweg 4 in Meerkerk. Dat kan dagelijks tijdens kantooruren. Omdat we echter ook “on the road” kunnen zijn om onze collectie uit te breiden of verkochte klassiekers af te leveren, adviseren we om je komst telefonisch aan te kondigen. Bezichtiging in het weekend of in de avonduren kan sowieso alleen op afspraak. Neem in alle gevallen contact op met Chief Dirk 06-53781381.


U heeft nog 100 Woorden over.
Moment geduld...

Restrictie Starchiefs Classic Cars
We carefully check information about the cars before placing it on our website. however, it remains human work and errors can sometimes creep in. Also, a car may have just been sold, but not yet been removed from the website. We apologize for this in advance and thank you for your understanding! Chief Dirk and Chief Vief.