Porsche 911 2.4T Olklappe 1972 MFI

Merk Porsche
Model 911 2.4T Olklappe 1972 MFI
Prijs 79.500
Staat Gebruikt
Jaar 1972
Motor 2400 cc
Brandstof Benzine
Kilometerstand 91.446
Kleur Oranje
Carrosserie Coupe
Transmissie Handgeschakeld
Aantal deuren 2

Omschrijving Porsche 911 2.4T Olklappe 1972 MFI

Deze Porsche 911 met Ölklappe mogen we met recht een parel in onze collectie noemen. Alles aan dit unieke model klopt. De Porsche is uitgerust met de zogenaamde ölklappe, een vuldop voor het bijvullen van olie. Deze US-versie is bovendien voorzien van het Mechanic Fuel Injection systeem (MFI-systeem). De Porsche was van origine uitgevoerd in een gele kleur en werd rond 2016 overgespoten naar oranje. De body zit goed strak op de naden en de passingen zijn perfect. De Porsche is voorzien van de originele bodemplaten en deze zijn netjes en hard. Ook het originele interieur is nog erg mooi en compleet met de onbeschadigde zwarte lederen bekleding en het keurige dashboard. De 140PK zescilinder luchtgekoelde motor is krachtig en klinkt echt fantastisch (niet alleen voor de liefhebber). De handgeschakelde versnellingsbak met 5 versnellingen schakelt licht en soepel. De originele matte Fuchs wielen en het mooie chroom complementeren de prachtige uiterlijke staat van de auto. Het geboortebewijs van de Porsche is aanwezig, net als een map met vele facturen van het onderhoud. Ook het originele onderhoudsboekje is erbij, maar niet compleet tot de huidige kilometerstand. In 2018 is de auto geïmporteerd vanuit America en op Nederlands kenteken gezet. Deze Porsche 911 2.4T is er één van de in totaal 989 gefabriceerde Ölklappe modellen. Dat maakt hem -zeker in deze staat- zeer uniek en gewild.

Historie van dit model:

Sinds de start van de Porsche 911 zijn er jaar na jaar diverse updates uitgebracht om de 911 naar een hoger plan te tillen. In 1972 kwam de 2.4T uitvoering, de zwaarste motor tot dan toe. Daarbij werd het MFI-systeem geïntroduceerd om aan de Amerikaanse emissie-eisen te kunnen voldoen. Omdat het olie bijvullen altijd een lastige klus was, bedachten de ingenieurs van Porsche een vuldop achter een soort “benzine” klepje. Hoe handig dit in eerste instantie ook leek, het zorgde voor veel verwarring. Het olieklepje werd te vaak verwisseld met het benzineklepje. De motoren liepen hierop kapot en er volgden dientengevolge veel schadeclaims. Na één jaar en slechts 989 stuks werd de klep toch weer uit het ontwerp gehaald.

SPECIFICATIES

Carrosserie:

Motor:

 Coupe

 2400cc Flatsix 

Transmissie:

 Handbak vijf versnellingen

Vermogen 

Kilometerstand:

 140 PK

 57.154 Miles

Bouwjaar:

 1972

BTW/Marge:

 Marge

Prijs:

 € 79.500,-

 

Neem voor meer informatie contact op met Chief Dirk:

Dirk@starchiefs.nl  06-53781381

We nodigen je graag uit om vrijblijvend de collectie te komen bekijken in onze showroom aan de Handelsweg 4 in Meerkerk. Dat kan dagelijks tijdens kantooruren. Omdat we echter ook “on the road” kunnen zijn om de collectie uit te breiden of verkochte klassiekers af te leveren, adviseren we om je komst telefonisch aan te kondigen. Bezichtiging in het weekend of in de avonduren kan sowieso alleen op afspraak. Neem in alle gevallen contact op met Chief Dirk 06-53781381


Restrictie Starchiefs Classic Cars

Informatie over de auto's checken we zorgvuldig voor we deze op onze website plaatsen. het blijft echter mensenwerk en er kan daardoor wel eens een foutje insluipen. OOk kan een auto net verkocht zijn, maar nog niet van de website zijn verwijderd. Wij bieden hiervoor bij voorbaat onze excuses aan en danken jullie voor het begrip! Chief Dirk en Chief Vief.