Peugeot 203 1956 Neem contact op!

Merk Peugeot
Model 203 1956
Prijs 12.500
Staat Gebruikt
Jaar 1956
Motor
Brandstof Benzine
Kilometerstand
Kleur zwart
Carrosserie Sedan
Transmissie Handgeschakeld
Aantal deuren 4

Omschrijving Peugeot 203 1956

De Peugeot 203 is het eerste naoorlogse model van het Franse automerk Peugeot. Het enige model van Peugeot dat toen verkrijgbaar was. De productie is in 1948 gestart en heeft tot 1960 doorgelopen. Het was een opvallend moderne, gestroomlijnde auto. Bovendien de eerste Peugeot met zelfdragende constructie. Ook de 1290cc 4 cilinder « super-carré » motor die -in aanvang- 42 pk leverde was nieuw ontworpen. In een latere versie werd deze opgevoerd tot 45 pk, waarmee een topsnelheid van 120 km/u kon worden gehaald. Andere vernieuwingen waren de fuseebesturing, de gesynchroniseerde vierversnellingsbak en onafhankelijke wielophanging.

De 203 had groot succes in duurritten. In 1953 wonnen Andre Mercier en Charles de Cortanze in 17 dagen een race van Parijs naar Kaapstad (15.000 km), wat overigens ook de zuinigheid van de auto onderstreepte: met een volle tank haalde je 900 km.

In hetzelfde jaar werd in Australië de Redex-race gereden, die ook gewonnen werd. Alle elf de gestarte wagens kwamen ook aan, wat de naam van Peugeot op dit continent vestigde.

Deze Peugeot komt uit onze privécollectie. De auto is al sinds 1976 in Nederland en is na de deelrestauratie en motorrevisie in een droge schuur beland in verband met het overlijden van de toenmalige eigenaar.

In 2012 kochten wij de auto en maakten hem weer helemaal klaar om er de weg mee op te gaan. Het interieur is volledig vernieuwd, het dashboard gestraald en gespoten. Net als de velgen, die uiteraard ook gelijk van nieuwe banden werden voorzien. Daarna is er met de 203 lekker veel gereden. We hebben er zelfs tot 2 keer toe Frankrijk mee doorkruist. De vele opgestoken duimpjes staan nog op ons netvlies. De 203 heeft ons nooit in de steek gelaten en heeft haar betrouwbaarheid meer dan bewezen. De auto start feilloos door de 123 elektronische ontsteking. De authentieke OLD Imperial maakt het tijdsbeeld compleet. Met deze Peugeot 203 rijd je zonder problemen mee met het huidige verkeer op de snelweg, uiteraard wel voornamelijk op de rechter rijbaan. Een geweldige auto voor de echte liefhebber!

De lak is mooi, maar heeft natuurlijk wel gebruikssporen.

SPECIFICATIES:

Carrosserie:                            4-deurs sedan

Transmissie:                           handgeschakelde 4-bak stuurversnelling

Motor:                                     1300CC 4-cilinder

Vermogen:                              45 PK

Koppel:                                   86 NM

Kilometerstand:

Bouwjaar:                               1956

BTW/Marge:                           marge

Prijs:                                       € 12.500,-

 

Neem voor meer informatie contact op met Chief Dirk:

Dirk@starchiefs.nl  06-53781381


We nodigen je graag uit om vrijblijvend onze collectie te komen bekijken in onze showroom aan de Handelsweg 4 in Meerkerk. Dat kan dagelijks tijdens kantooruren, maar omdat we ook “on the road” kunnen zijn om de collectie uit te breiden of verkochte klassiekers af te leveren, adviseren we om je komst telefonisch aan te kondigen. Bezichtiging in het weekend of in de avonduren kan sowieso alleen op afspraak. Neem in alle gevallen contact op met Chief Dirk 06-53781381


U heeft nog 100 Woorden over.
Moment geduld...

Restrictie Starchiefs Classic Cars
We carefully check information about the cars before placing it on our website. however, it remains human work and errors can sometimes creep in. Also, a car may have just been sold, but not yet been removed from the website. We apologize for this in advance and thank you for your understanding! Chief Dirk and Chief Vief.