Opel GT AL 1973 Neem contact op!

Merk Opel
Model GT AL 1973
Prijs 24.500
Staat Gebruikt
Jaar 1973
Motor 1900
Brandstof Benzine
Kilometerstand 16.935
Kleur Blauw
Carrosserie Coupe
Transmissie Handgeschakeld
Aantal deuren 2

Omschrijving Opel GT AL 1973

Als tegenhanger van de Chevrolet Corvette werd deze Opel GT AL geïntroduceerd. Vanwege dit en ook vanwege het verschil in afmeting werd de bijnaam “The poor man’s Corvette”. De afmeting van de body is beduidend kleiner, bovendien heeft de uitvoering van deze Opel de helft van de cilinders ten opzichte van zijn grote neef.

De carrosserie van de GT werd niet in Duitsland gemaakt maar bij de Franse firma Chausson. Chausson stuurde daarna de kale carrosserieën door naar de Franse firma Brissonneau&Lotz (B&L). B&L stond in voor het spuitwerk en het monteren van bedrading, interieur, ramen en chroomwerk. Daarna gingen de carrosserieën per trein naar Duitsland om in de fabriek in Bochum te worden afgebouwd met de mechaniek. De wagen werd ontworpen door Clare Mac Kichan en Erhard Schnell. De Opel GT werd geleverd met een 1100 of 1900-motor en bleef tot 1973 in productie. In 1973 stopte de productie omdat de toeleveringsbedrijven Chausson en Brissonneau&Lotz door Renault werden ingelijfd.

Deze AL is uit het laatste productiejaar 1973 en één van de meest luxe uitvoeringen. Er is veel met chroom gewerkt.

De Opel is door een liefhebber tot in het kleinste detail gerestaureerd. De ophanging is gestraald en geschoopeerd (verzinkt). Er zijn nieuwe ATS velgen gemonteerd die de Opel samen met de limoen blauwe metalic lak tot een bijzonder opvallende verschijning maken. 

Er zijn prachtige nieuwe lederen sportstoeltjes in de auto gezet. De originele zwarte stoelen – met gestraalde en gecoate frames- zijn overigens gewoon bij de auto aanwezig.

De complete restauratie is op honderden foto’s vastgelegd en vele facturen zijn bewaard gebleven. Uiteraard wordt deze documentatie bij de auto meegeleverd.

Specificaties:

Carrosserie:                             Coupé

Transmissie:                            Handgeschakeld

Motor:                                     1900CC

Vermogen:                               90PK  

Koppel:                                    146NM

Kilometerstand:                       17000 Miles

Bouwjaar:                                1973

BTW/Marge:                            Marge

Prijs:                                        € 24.500,-

Neem voor meer informatie contact op met Chief Dirk

Dirk@starchiefs.nl  06-53781381

We nodigen je graag uit onze collectie te komen bekijken in onze showroom aan de Handelsweg 4 in Meerkerk. Dat kan dagelijks tijdens kantooruren. Omdat we echter ook “on the road” kunnen zijn om onze collectie uit te breiden of verkochte klassiekers af te leveren, adviseren we om je komst telefonisch aan te kondigen. Bezichtiging in het weekend of in de avonduren kan sowieso alleen op afspraak. Neem in alle gevallen contact op met Chief Dirk 06-53781381.


U heeft nog 100 Woorden over.
Moment geduld...

Restrictie Starchiefs Classic Cars
We carefully check information about the cars before placing it on our website. however, it remains human work and errors can sometimes creep in. Also, a car may have just been sold, but not yet been removed from the website. We apologize for this in advance and thank you for your understanding! Chief Dirk and Chief Vief.