Volkswagen Karmann Ghia 1963 met Air Ride

Merk Volkswagen
Model Karmann Ghia 1963 met Air Ride
Prijs 19.750
Staat Gebruikt
Jaar 1963
Motor 1200
Brandstof Benzine
Kilometerstand 28.970
Kleur Manilageb/Yellow
Carrosserie Coupe
Transmissie Automaat
Aantal deuren 4

Omschrijving Volkswagen Karmann Ghia 1963 met Air Ride

In onze collectie bieden wij aan deze gave, coole en solide Karmann Ghia van het vroege bouwjaar 1963 .

Dit model -welke na de inmiddels zeldzame Lowlight is gebouwd- is zeker één van de mooiste Karmann’s, compleet met nog de kleine knipperlichten.

De auto heeft buitenom nieuwe lak gekregen met de originele Ghia - Manilageb kleur en met een hoogglans zwart dak. Gecombineerd met de hagelnieuwe Show Shine Fuchs wielen is dit een geweldig gestroomlijnd object. De voorstoelen en achterbank zijn nog origineel. Uiteraard zijn hierop door de leeftijd wat gebruikssporen zichtbaar, maar ze tonen nog keurig netjes. De Karmann heeft een strakke hemel en in het oog vallende klapraampjes achter. Extra stoer toont (en is) de auto door het nieuwe Volksproject AirRide aan de voorzijde. Op dit model van de Karmann Ghia zijn een 4” versmalde en verlaagde verstelbare voorbalk, verlaagde spindels en nieuwe verlaagde veerplaten achter aangebracht.

De originele voorbalk en veerplaten zijn aanwezig en uiteraard bij de koop inbegrepen.

Op de auto is nieuwe APK voor de komende 2 jaar afgegeven. De geschiedenis van deze Karmann is rijk gedocumenteerd. Een map met foto’s van de Body off restauratie wordt bij aankoop meegeleverd.

Historische achtergrond van de Karmann Ghia:

In het begin van de jaren vijftig bouwde Volkswagen kleine, energiezuinige en betrouwbare auto's, zoals de Volkswagen Kever en de Volkswagen Transporter. Toen de economie zich na de Tweede Wereldoorlog begon te herstellen, nam de vraag naar stijlvolle en elegante auto's toe. De Volkswagen-directie besloot dat er een model moest komen dat het imago van Volkswagen zou opvijzelen en dat veeleisende autokopers tevreden kon stellen. Daaropvolgend rolde in 1955  de eerste Karmann Ghia Lowlight van de band en deze werd in 1959 vervangen door bijgaand model.

 

SPECIFICATIES

Carrosserie:

 Coupe

Transmissie:

 Handgeschakeld

 

 

 

 

Vermogen 

Koppel:   

Kilometerstand:

30PK

77NM

 

Bouwjaar:  

 1963

BTW/Marge:

 Marge

Prijs:

€ 19.750,-

 

Neem voor meer informatie contact op met Chief Dirk:

Dirk@starchiefs.nl  06-53781381

We nodigen je graag uit om vrijblijvend onze collectie te komen bekijken in onze showroom aan de Handelsweg 4 in Meerkerk. Dat kan dagelijks tijdens kantooruren, maar omdat we ook “on the road” kunnen zijn om de collectie uit te breiden of verkochte klassiekers af te leveren, adviseren we om je komst telefonisch aan te kondigen. Bezichtiging in het weekend of in de avonduren kan sowieso alleen op afspraak. Neem in alle gevallen contact op met Chief Dirk 06-53781381


Restrictie Starchiefs Classic Cars

Informatie over de auto's checken we zorgvuldig voor we deze op onze website plaatsen. het blijft echter mensenwerk en er kan daardoor wel eens een foutje insluipen. OOk kan een auto net verkocht zijn, maar nog niet van de website zijn verwijderd. Wij bieden hiervoor bij voorbaat onze excuses aan en danken jullie voor het begrip! Chief Dirk en Chief Vief.