Ford Thunderbird Cabrio V8 overdrive series 1 1955

Merk Ford
Model Thunderbird Cabrio V8 overdrive series 1 1955
Prijs 44.500
Staat Gebruikt
Jaar 1955
Motor 4800CC
Brandstof Benzine
Kilometerstand 142.352
Kleur Zwart/wit
Carrosserie Cabrio
Transmissie Handgeschakeld
Aantal deuren 2

Omschrijving Ford Thunderbird Cabrio V8 overdrive series 1 1955

Deze Ford Thunderbird is 100% body-off gerestaureerd. De restauratie werd in 2016 afgerond. Het chassis is tot op het blanke staal kaal gemaakt en geheel opnieuw vanaf de grond opgebouwd. Elk onderdeel is gestraald, gespoten of vernieuwd. De 4.8liter Thunderbird V8 is volledig gereviseerd, alsook de handgeschakelde versnellingsbak met overdrive. De overdrive is een bijzondere optie op deze auto en schakelt perfect en soepel. Alle vernieuwingen zijn uitgebreid gedocumenteerd. De documentatie, met facturen van totaal ruim $ 45000,- (checken), wordt bij de auto geleverd. Er is volledige remrevisie uitgevoerd. De trommels, schoenen, cylinders, veren, handremkabels en ook de optionele schijfremmen zijn volledig nieuw. Alle rubbers, silentblocks, schokbrekers en zelfs de velgen met whitewall banden zijn hagelnieuw. Het lederen interieur is vernieuwd en onberispelijk. Last but not least is het vermeldingswaardig dat al het chroom is vernieuwd. De harttop met de ronde scheepsraampjes is uiteraard in passende conditie.

Dit is een Once in a lifetime auto. Een mooiere uitvoering dan deze vind je niet!

De Ford Thunderbird staat op Nederlands (geel) kenteken   

SPECIFICATIES

Carrosserie:

 Cabriolet

Transmissie:

 

Motor:    

 Handgeschakelde driebak met overdrive

 

 V8 4800cc 291.6CUI

Vermogen:

Koppel:

Kilometerstand:

 193PK

 380NM

 88.970 Miles na restauratie

Bouwjaar:  

 1955

BTW/Marge:

 Marge

Prijs:

 € 44.500,-

 

Neem voor meer informatie contact op met Chief Dirk:

Dirk@starchiefs.nl  06-53781381

We nodigen je graag uit om vrijblijvend de collectie te komen bekijken in onze showroom aan de Handelsweg 4 in Meerkerk. Dat kan dagelijks tijdens kantooruren. Omdat we echter ook “on the road” kunnen zijn om de collectie uit te breiden of verkochte klassiekers af te leveren, adviseren we om je komst telefonisch aan te kondigen. Bezichtiging in het weekend of in de avonduren kan sowieso alleen op afspraak. Neem in alle gevallen contact op met Chief Dirk 06-53781381


Restrictie Starchiefs Classic Cars

Informatie over de auto's checken we zorgvuldig voor we deze op onze website plaatsen. het blijft echter mensenwerk en er kan daardoor wel eens een foutje insluipen. OOk kan een auto net verkocht zijn, maar nog niet van de website zijn verwijderd. Wij bieden hiervoor bij voorbaat onze excuses aan en danken jullie voor het begrip! Chief Dirk en Chief Vief.