Datsun 240Z Sport Neem contact op!

Merk Datsun
Model 240Z Sport
Prijs 32.500
Staat Gebruikt
Jaar 1972
Motor 2400
Brandstof Benzine
Kilometerstand 79.125
Kleur Groen
Carrosserie Coupe
Transmissie Handgeschakeld
Aantal deuren 2

Omschrijving Datsun 240Z Sport

De Datsun 240Z en later de 260Z en 280Z werden gefabriceerd tussen 1969 en 1978. Het was de eerste generatie van de Z GT-tweezits coupé, geproduceerd door Nissan Motors. Het model werd ontworpen door een team onder leiding van Yoshihiko Matsuo, hoofd van Nissan’s Sports Car Styling Studio. Het team presteerde het om -voor een gunstige prijs- een auto te produceren die zich kon meten met de grote merken sportwagens. De 2.4 6-cilinder produceerde 150PK en liet klinkende cijfers zien in de prestaties. De topsnelheid van ruim 200km en in 8 seconden naar de 100km per uur, dat was behoorlijk indrukwekkend. Voor deze tijd is dit model nog steeds een pittig rijdende sportwagen met zijn onafhankelijke wielophanging en schijfremmen voor. Voor de liefhebber geeft elke rit een grijns van oor tot oor.

De Datsun was niet alleen een commercieel succes, maar ook gelijk een grote kanshebber in de racerij, zowel bij de cupraces als bij het WK-rally. Ook bij lange afstand evenementen bleek de 240Z een winnaar. In 1971, 72 en 73 domineerde de auto bijvoorbeeld de Safari Rally.

Deze Datsun is origineel in Nederland geleverd en is daar heel zijn leven gebleven. Dat is bijzonder want bijna al deze nog beschikbare modellen komen uit Amerika, vanwege de destijds zeer succesvolle verkoop daar.

Dit exemplaar werd origineel geleverd in avocado leaf green metalic en werd één keer overgespoten in de originele kleur. De lak is echt erg mooi net als de Chrome bumpers en de gepolijste originele lichtmetalen wielen (incl. het reservewiel). Het zwarte interieur is origineel en zeer netjes. Geheel volgens de norm uit 1972 is het nog een tweezitters coupé met de kortere wielbasis. Ook is deze Datsun voorzien van de schaarse Duck-tale op de achterklep.

Specificaties:

Carrosserie:                                   Coupé

Transmissie:                                  Handgeschakelde 5-bak

Motor:                                            2400CC 6-cilinder

Vermogen:                                    130PK

Koppel:                                          146NM

Kilometerstand:                             79.125KM

Bouwjaar:                                      1972

BTW/Marge:                                  Marge

Prijs:                                               € 32.500,-

Neem voor meer informatie contact op met Chief Dirk

Dirk@starchiefs.nl  06-53781381

We nodigen je graag uit onze collectie te komen bekijken in onze showroom aan de Handelsweg 4 in Meerkerk. Dat kan dagelijks tijdens kantooruren. Omdat we echter ook “on the road” kunnen zijn om onze collectie uit te breiden of verkochte klassiekers af te leveren, adviseren we om je komst telefonisch aan te kondigen. Bezichtiging in het weekend of in de avonduren kan sowieso alleen op afspraak. Neem in alle gevallen contact op met Chief Dirk 06-53781381.

 


U heeft nog 100 Woorden over.
Moment geduld...

Restrictie Starchiefs Classic Cars
We carefully check information about the cars before placing it on our website. however, it remains human work and errors can sometimes creep in. Also, a car may have just been sold, but not yet been removed from the website. We apologize for this in advance and thank you for your understanding! Chief Dirk and Chief Vief.