Chevrolet Roadmaster SX 6708

Merk Chevrolet
Model Roadmaster SX 6708
Prijs 125.000
Staat Gebruikt
Jaar 1949
Motor
Brandstof Benzine Gas
Kilometerstand 6.722 KM na restauratie
Kleur Rood
Carrosserie Camper
Transmissie Automaat
Aantal deuren 2

Omschrijving Chevrolet Roadmaster SX 6708

Bouwjaar                                : 1949

Omvorming naar showtruck    : 2011 tot 2016 door vakman Harry Stock

Motor                                      : V8 benzine; 5,7 liter

                                                 LPG installatie 2x 100 liter

                                                 6.722 km

Vermogen                               : 325 pk bij 3.500 tpm

Versnellingsbak                      : TH700 automaat- 4 traps

Wielbasis                                : 420 cm

Eigen gewicht                         : 3.500 kg

Rijden met                              : B

Kenteken                                : Nederlands

 

De Chevrolet pick-up werd van kolenwagen omgebouwd tot Gypsy Airstream camper. In de bijbehorende aanhangwagen kunnen de grote aanbouwtent, fietsen/scooters en/of stoelen mee op reis.

 

De klassieker blinkt van chroom en is uitbundig gekleurd, maar heeft aan doelmatigheid niets ingeboet. Het is daarmee de mobiele droom voor liefhebbers van showtrucks.

 

Deze Gypsy Airstream is een uniek exemplaar en niet in een hokje te plaatsen. Alleen met tekst, zonder de foto’s is er geen beeld te vormen van de truck. We proberen de tekst daarom te beperken tot feitelijkheden. Bij interesse pakken we uit met een uitgebreide bezichtiging en toelichting.

 

Motortechnisch:

De lijn zes is vervangen door een Chevy V8 350 ( 5,7 liter) . Van een Chevy Van werd ook het stuurhuis, de stuurkolom en de viertraps automaat benut. De motor is door een erkend bedrijf geheel gereviseerd en voorzien van een Torker Intake en aangepaste nokkenassen voor veel koppel onderin.. Om de kosten bij gebruik te drukken werd tevens een hagelnieuwe LPG installatie ingebouwd.

Elk boutje en moertje van deze auto is vervangen. Het hele chassis is gestaald geweest en in meerdere lagen lak opnieuw gespoten.

 

Camper:

Het geraamte van de camper is van metaal. Het front en de achterkant zijn van hout, net als de binnenbetimmering. Een deel van de buitenbeplating is van RVS. De houten achterdeuren en kasten met houtsnijwerk in het interieur komen uit een oude Pipo wagen. Voor verschillende details is tevens koper gebruikt. Het aanrecht en de gootsteen zijn echte Airstream-attributen. De camper is compleet ingericht met een stapelbed, ijskast, keukenblok, toilet etc. en is ruim geschikt voor 2 personen. Met het opbouwen van de aanbouwtent kunnen extra slaapplaatsen gecreëerd worden.

 

Extra:

De Gypsy Airstream is voorzien van allerlei bijzondere details die niet alleen leuk, maar zeker ook functioneel en comfort verhogend zijn. Zo is de raambediening elektrisch gemaakt en er is stuurbekrachtiging gemonteerd. De schakelaars en instrumenten in het dashboard zijn aangepast en in de cabine staan twee luxe Captain Chairs uit een Chevy camper Van. Alles met prachtig echt leer bekleed. Een zelfgemaakt stuur, maakt de inrichting in de cabine compleet.

De camper heeft rondom ledverlichting, passend bij een klassieker.

 

Met de Gypsy Airstream haal je, naast een ongekende blikvanger, tevens een geoliede machine in huis.

De volledige restauratie is met vele foto’s gedocumenteerd, die wij bij een bezichtiging graag showen.

 

Neem voor meer informatie contact op met Chief Dirk:

Dirk@starchiefs.nl  06-53781381

We nodigen je graag uit om vrijblijvend onze collectie te komen bekijken in onze showroom aan de Handelsweg 4 in Meerkerk. Dat kan dagelijks tijdens kantooruren, maar omdat we ook “on the road” kunnen zijn om de collectie uit te breiden of verkochte klassiekers af te leveren, adviseren we om je komst telefonisch aan te kondigen. Bezichtiging in het weekend of in de avonduren kan sowieso alleen op afspraak. Neem in alle gevallen contact op met Chief Dirk 06-53781381


Restrictie Starchiefs Classic Cars

Informatie over de auto's checken we zorgvuldig voor we deze op onze website plaatsen. het blijft echter mensenwerk en er kan daardoor wel eens een foutje insluipen. OOk kan een auto net verkocht zijn, maar nog niet van de website zijn verwijderd. Wij bieden hiervoor bij voorbaat onze excuses aan en danken jullie voor het begrip! Chief Dirk en Chief Vief.