Buick Series 40 Hardtop Coupé

Merk Buick
Model Series 40 Hardtop Coupé
Prijs 29.500
Staat Gebruikt
Jaar 1956
Motor 5300CC
Brandstof Benzine
Kilometerstand
Kleur Groen/wit
Carrosserie Coupe
Transmissie Automaat
Aantal deuren 2

Omschrijving Buick Series 40 Hardtop Coupé

Deze Buick Series 40 Special hardtop Coupé zag het eerste levenslicht in 1956. Buick is een van de GM merken welke net onder de Cadillac zat. Herkenbaar aan de ventiports in de voorschermen, die sinds 1949 kenmerkend zijn voor Buick. Drie voor de basislijn en vier voor het topmodel zoals de Roadmaster.

Het betreft hier een body off gerestaureerd exemplaar in uitstekende conditie. De carrosserie is zeer fraai gespoten in de originele kleuren en heeft correcte passingen. De twotone lak verkeert in zeer goede staat met slechts wat lichte sporen van gebruik. De onderzijde van deze Buick is in hoogglans zwart gespoten, is keihard en er is bovendien nooit aan gelast. Het chroom is mooi met slechts een aantal kleine oneffenheden. De voorbumper en grill zijn opnieuw verchroomd in een hoge kwaliteit. Het interieur is ooit opnieuw gestoffeerd en daarom in uitzonderlijke staat. In het dashboard vind je de typische jaren 50 stijl terug. Zie ook het bijzondere effect van een geheel geopende zijkant als de ramen omlaag zijn. Naast de prachtige uitstraling, werkt alles optimaal. De motorruimte doet er niet voor onder en is ook zeer netjes verzorgd.

Na de Nederlandse revisie van de Nailhead 322CU V8 heeft de auto weinig kilometers meer gemaakt. De auto is al heel lang in Nederland en vijfentwintig jaar geleden helemaal tot in het laatste detail gerestaureerd. Hij heeft ruim twintig jaar in opslag gestaan. Wij hebben de Buick weer voorzien van nieuwe banden, remmen en verse oliën. De motor is gekoppeld aan een automatische Dynaflow transmissie met twee versnellingen. Daarnaast loopt de motor uiterst soepel en heeft altijd voldoende kracht voorhanden. De transmissie laat zich eenvoudig bedienen, schakelt soepel en is vrij van speling. Vanzelfsprekend is de auto volledig vrij van roest en is het een genot om met deze Buick te toeren.

 

SPECIFICATIES

Carrosserie:

Motor

Hardtop Coupe

322CU Nailhead V8 5300cc

Transmissie:

Automaat Dynaflow

Vermogen 

Koppel

Kilometerstand:

220 PK

355NM

mile

Bouwjaar:

1956

BTW/Marge:

Marge

Prijs:

€ 32.500,-

 


Restrictie Starchiefs Classic Cars

Informatie over de auto's checken we zorgvuldig voor we deze op onze website plaatsen. het blijft echter mensenwerk en er kan daardoor wel eens een foutje insluipen. OOk kan een auto net verkocht zijn, maar nog niet van de website zijn verwijderd. Wij bieden hiervoor bij voorbaat onze excuses aan en danken jullie voor het begrip! Chief Dirk en Chief Vief.