Buick Riviera Special Hardtop Coupé 1953 Neem contact op!

Merk Buick
Model Riviera Special Hardtop Coupé 1953
Prijs 29.500
Staat Gebruikt
Jaar 1953
Motor 4300CC
Brandstof Benzine
Kilometerstand 9914 Miles
Kleur Groen
Carrosserie
Transmissie Automaat Dynaflow
Aantal deuren 2

Omschrijving Buick Riviera Special Hardtop Coupé 1953

G E R E S E R V E E R D 

Deze Buick Rivièra Special hardtop Coupé zag het eerste levenslicht in 1953. Buick is een van de GM merken welke, qua aanzien, net onder de Cadillac zat. Herkenbaar door de ventiports in de voorschermen, die sinds 1949 kenmerkend zijn voor Buick. Drie voor de basislijn en vier voor het topmodel zoals de Roadmaster.

De two-tone lak van deze Buick verkeert in zeer goede staat met slechts wat lichte sporen van gebruik. De onderzijde is keihard, er is nooit aan gelast. Het chroom is mooi met slechts een aantal kleine oneffenheden op de hoeken van de achterbumper. Het interieur is nog origineel en in erg nette staat. In het dashboard vind je de typische jaren 50 stijl terug. Zie ook het bijzondere effect van een geheel geopende zijkant als de ramen omlaag zijn. Naast de prachtige uitstraling, werkt alles optimaal. De motorruimte doet er niet voor onder en is ook zeer netjes verzorgd. Vanzelfsprekend is de auto volledig vrij van roest.

De motor is gekoppeld aan een automatische Dynaflow transmissie met twee versnellingen. Deze laat zich eenvoudig bedienen, schakelt soepel en is vrij van speling. De lijn-8 Fireball 263.3CU loopt zijde zacht en heeft altijd voldoende kracht voorhanden.

De auto is uitgevoerd met de optionele kachel en heeft een spotlight aan de bestuurderskant. Helemaal bijzonder is de tegenlichtsensor op het dashboard, die het groot licht uitschakelt als er een tegenligger aan komt.

Uiteraard hebben wij de Buick weer voorzien van nieuwe remmen en verse oliën.

In zijn totaliteit een prachtige oldtimer die je uitnodigt om lekker in te gaan toeren.

SPECIFICATIES

Carrosserie:

Motor

Hardtop Coupe

263.3CU lijn8 4300cc

Transmissie:

Automaat Dynaflow

Vermogen 

Koppel

Kilometerstand:

130 PK

312NM

9914 miles

Bouwjaar:

1953

BTW/Marge:

Marge

Prijs:

€ 32.500,-

 

Neem voor meer informatie contact op met Dirk den Hertog van Starchiefs Classic Cars:

Dirk@starchiefs.nl  06-53781381

We nodigen je graag uit onze collectie te komen bekijken in onze showroom aan de Handelsweg 4 in Meerkerk. Dat kan dagelijks tijdens kantooruren. Omdat we echter ook “on the road” kunnen zijn om onze collectie uit te breiden of verkochte klassiekers af te leveren, adviseren we om je komst telefonisch aan te kondigen. Bezichtiging in het weekend of in de avonduren kan sowieso alleen op afspraak. Neem in alle gevallen contact op met Chief Dirk 06-53781381.

 

 


U heeft nog 100 Woorden over.
Moment geduld...

Restrictie Starchiefs Classic Cars
We carefully check information about the cars before placing it on our website. however, it remains human work and errors can sometimes creep in. Also, a car may have just been sold, but not yet been removed from the website. We apologize for this in advance and thank you for your understanding! Chief Dirk and Chief Vief.