Buick Special Model 48 2-door Sedan 1939 (pre-war) Neem contact op!

Merk Buick
Model Special Model 48 2-door Sedan 1939 (pre-war)
Prijs 19.950,-
Staat Gebruikt
Jaar 1939
Motor 4100CC
Brandstof Benzine
Kilometerstand 55.569 Miles
Kleur blauw
Carrosserie Sedan
Transmissie Handgeschakeld aan het stuur
Aantal deuren 2

Omschrijving Buick Special Model 48 2-door Sedan 1939 (pre-war)

Deze Buick Special 2-door Sedan dateert uit 1939. Buick is een van de GM merken welke qua waardering net onder de Cadillac zat. De typische eind jaren 30 begin jaren 40 grill en koplampen -die ook echt op de voorschermen staan- maken dit model populair, ook bij Hotrod liefhebbers. 

De onderzijde van deze Buick is keihard en er is nooit aan gelast. Het chroom is mooi met slechts een aantal kleine oneffenheden, niet heel vreemd na 82 jaar. Het interieur is in zeer nette originele staat. De blauwe stoffen zittingen doen niet onder voor luxe fauteuils. In het dashboard vind je de typische jaren 40-stijl terug, zelfs de klok werkt nog. Bovendien is de Buick uitgevoerd met de optionele kachel. Naast de prachtige uitstraling -extra aangezet met de groen getinte ramen, functioneert alles aan en op de auto optimaal. 

Op de motorruimte is eveneens niets aan te merken, zo netjes en verzorgd is deze. De lijn-8 kopklepper 244CU loopt zijdezacht. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak met 3 versnellingen en bediening aan het stuur. De transmissie laat zich eenvoudig bedienen, schakelt soepel en is vrij van speling. De donkerblauwe lak heeft hier en daar lichte patina. Vanzelfsprekend is de auto volledig vrij van roest. Met deze Buick is het een genot om op mooie dagen te toeren op bijvoorbeeld prachtige -vooraf uitgezochte- toeristische routes.

Natuurlijk hebben wij ook deze auto weer voorzien van nieuwe banden, remmen en verse oliën

SPECIFICATIES

Carrosserie:

Motor

2-door sedan

248 lijn8 4100cc

Transmissie:

Handgeschakeld 3 versnellingen, stuurbediening

Vermogen  

Koppel

Kilometerstand:

107PK

171NM

55.569 miles

Bouwjaar:

1939

BTW/Marge:

Marge

Prijs:

€ 19.950,-

Neem voor meer informatie contact op met Dirk den Hertog van Starchiefs Classic Cars:

Dirk@starchiefs.nl  06-53781381

We nodigen je graag uit onze collectie te komen bekijken in onze showroom aan de Handelsweg 4 in Meerkerk. Dat kan dagelijks tijdens kantooruren. Omdat we echter ook “on the road” kunnen zijn om onze collectie uit te breiden of verkochte klassiekers af te leveren, adviseren we om je komst telefonisch aan te kondigen. Bezichtiging in het weekend of in de avonduren kan sowieso alleen op afspraak. Neem in alle gevallen contact op met Chief Dirk 06-53781381.

 


U heeft nog 100 Woorden over.
Moment geduld...

Restrictie Starchiefs Classic Cars
We carefully check information about the cars before placing it on our website. however, it remains human work and errors can sometimes creep in. Also, a car may have just been sold, but not yet been removed from the website. We apologize for this in advance and thank you for your understanding! Chief Dirk and Chief Vief.