BMW 635 CSI 1989 ABS Airco leer Shadowline

Merk BMW
Model 635 CSI 1989 ABS Airco leer Shadowline
Prijs 27.950
Staat Gebruikt
Jaar 1989
Motor 3500 cc
Brandstof Benzine
Kilometerstand 198.067
Kleur Grey
Carrosserie Coupe
Transmissie Automaat
Aantal deuren 2

Omschrijving BMW 635 CSI 1989 ABS Airco leer Shadowline

BMW 635 CSI E24 werd door BMW in 1976 geïntroduceerd als opvolger van de schitterende en legendarische E9 CS/CSI serie. Paul Bracq was verantwoordelijk voor het ontwerp van deze GT. De auto werd groter en hoger gemaakt om het voor de passagiers makkelijk te maken om in te stappen. Bij de introductie waren er alleen de 630CS en 633CSI beschikbaar en later ook een 628CSI. De 635CSI werd pas in 1979 geïntroduceerd.

Deze grijze CSI heeft rondom bruin getint glas en elektrische ramen. Het interieur is uitgevoerd in zwart leder en deze is in erg nette staat. Dit geldt ook voor de hemel, het dashboard en de deurpanelen. De stoelen zijn volledig elektrisch. Deze BMW staat nog grotendeels in de eerste lak en is echt super strak, geen naadje wijkt af. Uiteraard zijn er gebruikssporen.

De auto is destijds in Nederland geleverd door Bert Story en is hier altijd gebleven. De BMW heeft daarmee slechts 2 eigenaren gekend. Bovendien heeft de auto de laatste 20 jaar in een droge en verwarmde schuur gestaan. Dat kun je zien aan de bodem van de auto, nergens roest op de bekende plaatsen, alle originele kit zit er nog op. Met dit prinsessenbestaan een buitenkansje dus voor de liefhebber.

De motor heeft een grote beurt gekregen en alle vloeistoffen zijn vernieuwd, als ook de verdeelkap brandstof regelaar leidingen etc. De radiateur en de thermostaat zijn vervangen voor nieuwe. 

De brandstoftank en de twee elektrische pompen zijn ook vervangen door originele Bosch delen. Ook de remmen zijn geheel vernieuwd, schijven klauwen, blokken en slangen en is van nieuwe olie voorzien.

De auto rijdt krachtig en schakelt zoals het hoort.

Met de originele Michelin TRX wielen en de prachtige grijze kleur is de auto een plaatje om te zien. Met slechts 198.067 km op de teller staat de BMW dan ook klaar om nog vele kilometers te gaan rijden.

SPECIFICATIES

Carrosserie:

Coupé

Transmissie:

Motor                                               

Automaat 3-bak

Zescilinder lijnmotor 3500CC

Vermogen  

Koppel

Kilometerstand:

218PK

310NM

198.067KM

Bouwjaar:

1989

BTW/Marge:

Marge

Prijs:

€ 27.950,-

 

Neem voor meer informatie contact op met Chief Dirk

Dirk@starchiefs.nl  06-53781381

We nodigen je graag uit onze collectie te komen bekijken in onze showroom aan de Houtstraat 9 in Meerkerk. Dat kan dagelijks tijdens kantooruren. Omdat we echter ook “on the road” kunnen zijn om onze collectie uit te breiden of verkochte klassiekers af te leveren, adviseren we om je komst telefonisch aan te kondigen. Bezichtiging in het weekend of in de avonduren kan sowieso alleen op afspraak. Neem in alle gevallen contact op met Chief Dirk 06-53781381.

 


Restrictie Starchiefs Classic Cars

Informatie over de auto's checken we zorgvuldig voor we deze op onze website plaatsen. het blijft echter mensenwerk en er kan daardoor wel eens een foutje insluipen. OOk kan een auto net verkocht zijn, maar nog niet van de website zijn verwijderd. Wij bieden hiervoor bij voorbaat onze excuses aan en danken jullie voor het begrip! Chief Dirk en Chief Vief.